Emeğe Saygı Ne Demek?

emeğe saygı“Ne olursa olsun burada bir emek var o yüzden yerden yere vururcasına bir eleştiriden uzak durmak zorundasınız, emeğin hepsini birden silemezsiniz”  demek ne demek? Amacı sırf başkasının değerlerine saldırmak ve bundan reyting sağlamak olsa da önce “elinize sağlık” mı demeliyim?

Yine en nikbin rolümü oynayıp, böyle düşünenlerin kalbinin temiz olduğunu düşüneceğim çünkü “amacı ne olursa olsun aslında yapmak istediği bu değildir sadece başkasının değerleri kendi değerleri olmadığı için biraz düşüncesiz davranmıştır” a inananlardan olunduğunu varsayıyorum.  Ah bu varsaymalarım, beni öldürüyorlar…

Öyle bir anınız olmuş mudur ki, “Işık, zaman ve Einstein” başlıklı panele katılıp, panelin yarısından fazla bir zamanında Newton’dan söz edilsin –ki biz buna bir nevi “sağ gösterip sol vurmak” diyoruz- sonra da oturum başkanı çıkıp “sanki Newton’a gereğinden fazla zaman ayırmışız özür dileriz” desin. İş işten geçmiş, verilmek istenen mesaj verilmiştir. Özür de zaten mesajın bir parçası.

Yine öyle bir film karesine şahit olmuş musunuzdur ki –illâki olmuşsunuzdur- bir karelik bir görüntüde birden fazla espri gizlidir ve ancak birkaç defa izlediğinizde bu esprileri fark edersiniz. Sonra da dersiniz ki, Allah bilir daha gülemediğim ne kadar çok espri gizli şu filmde, adamlar oturup her saniyeye birden çok mesaj yerleştirmişler. Evet, o adamlar daha neler yapabilirler. Ben olsam buna sadece “yetenek” demezdim.

Sadede* geleyim. BBC, Mavi Marmara için belgesel hazırladı. Hazırlaması lazımdı çünkü BBC “güzel” belgesel çeker. Bu defa da çekti. Mavi Marmara hakkında “İsraillilerin olayda yaralananlara yardım ettiği konusunda bilgilerin doğrulanmadan yayımlandığı” bile belirtildi. E bunlar ispatlanabilir şeylerdi ve itiraz edildi. Sonra ne oldu BBC özür diledi. Doğruluk ve tarafsızlık konusunda üç ihlal yapıldığı için özür diledi.

Söz konusu programda ölenlerle ilgili otopsi raporlarına yer verilmemesi, olayın tam olarak nasıl gerçekleştirildiğinin anlatılmaması ile İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yanlış yansıtılmasıyla iki kez doğruluk ilkesinin ihlal edildiği açıklandı.*

Sinemazingo geriye kalanlar için iyi seyirler diler…

Önemli Uyarı: Siz müzekker ve müennes şahıs zamirleri, emeğe saygı duyunuz lütfen …

* http://yenisafak.com.tr/Dunya/?i=315147

1 thoughts on “Emeğe Saygı Ne Demek?

  1. Önemli bir konuya temas edilmiş, tebrikler.

    Gerçekten de emeğe saygı duymak gerek.

    Ve sonra da gidip o emeğin en az iki katını harcamak gerek.

    “Güçlü olan haklıdır” ilkesinin geçerli olduğu bir dünyada, ağlamanın-sızlamanın “Gelin, beni bir böcek gibi ezin” anlamına geldiği bir dünyada, en azından hasmın silahıyla silahlanmak, onun yaptığı gibi sembolleri vurucu güç olarak kullanmak gerek.

    Sonra, karşı taraf eleştirmeye kalktığında, “Emeğe saygı lütfen” repliği kendilerine geri iade edilebilir!

Yorum bırakın